Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betonbouw.be Online info over betonbouw en andere betonwerken.
Vergelijk 100+ erkende aannemers online!
header image
Betonbouw.be

Afwerking betonbouw woning

Voor de afwerking van een betonnen woning kun je kiezen voor een basisafwerking zoals je die ook ziet bij andere soorten huizen (beplating, sierpleister, hout), of voor een gladde afwerking in beton.

 

Gevelafwerking betonnen woning: basis

Bij een basisafwerking brengt men tegen de buitengevel isolatieplaten aan van ongeveer 10 centimeter dik. Hierop wordt vervolgens een afwerkingslaag aangebracht van sierpleister of van gevelsteen. Het is ook mogelijk om andere gevelafwerkingen toe te passen zoals hout, natuursteen of zink. Bepleistering is doorgaans de meest voordelige optie.

Benieuwd naar advies en een prijs voor betonbouw op maat van jouw wensen en project? Vraag vrijblijvend offertes aan bij specialisten in betonwerken via de offertepagina

 

gevelafwerking betonbouw woning

 

Gladde gevelafwerking betonnen woning

Bij een gladde afwerking blijft het betonnen karakter van de woning zichtbaar. Het isolatiemateriaal kan dan niet aan de buitenzijde van de gevel worden aangebracht, maar wordt verwerkt in de kern van de betonwand. Vaak is dit een hardschuim isolatielaag (PIR) van 15 cm dik maar andere materialen zijn ook mogelijk. Het beton kan op een aantal verschillende manieren worden afgewerkt:

  • Onbewerkt: gladde grijze structuur (kleur is ook mogelijk)
  • Gezandstraald: het beton krijgt een wat ruwer oppervlak met een matte uitstraling
  • Gepolijst: het beton krijgt een satijnglans of hoogglans
  • Uitgewassen beton: er worden bepaalde granulaten toegevoegd aan het betonmengsel (bijvoorbeeld kwarts of silex). Hierdoor krijgt het beton een natuurlijke look.

 

Afwerking binnenzijde betonwoning

De binnenmuren en plafonds van een prefab betonwoning zijn glad en vertonen geen gaatjes van luchtbellen. Dit in tegenstelling tot beton dat op de bouwplaats zelf in een bekisting wordt gegoten. Het voordeel hiervan is dat je de muren niet hoeft te bepleisteren en dat je meteen kunt aanvangen met schilderen of behangen. Verkies je een interieur met een moderne betonlook dan kun je de wanden natuurlijk ook perfect onafgewerkt laten. Denk ook aan een gepolierde betonvloer. Deze zal juist in een betonwoning mooi tot zijn recht komen.

 

binnenafwerking betonbouw-woning

 

Spannende stijlvolle afwerkingen

Uit esthetische overwegingen kiezen architecten er vaak voor om materialen van contrasterende kleur en structuur te kiezen. Zo kan een witte bepleistering goed gecombineerd worden met (donker)grijze betonelementen. Raampartijen kunnen met elkaar verbonden worden door sandwichpanelen (volkern of vezelcement) die dezelfde kleur als het schrijnwerk hebben. Door slim gebruik te maken van de mogelijkheden van beton zijn allerlei spannende stijlvolle afwerkingen mogelijk.

 

Offertes voor betonwerken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen