Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betonbouw.be Online info over betonbouw en andere betonwerken.
Vergelijk 100+ erkende aannemers online!
header image
Betonbouw.be

Voordelen van betonbouw

Bouwen met beton biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere bouwtechnieken en materialen. In dit artikel vind je een opsomming van de meest in het oog springende voordelen van betonbouw.

 

Beton interieur Wooncomfort

Beton heeft een hoog soortelijk gewicht en hierdoor een hoge thermische inertie (warmteopslagcapaciteit). Dit is gunstig voor het wooncomfort, dat valt te vergelijken met het comfort van een natuurstenen huis.

De betonnen muren nemen gedurende de dag de warmte op, en geven deze geleidelijk weer af naarmate de buitentemperatuur daalt. Op deze manier worden warmtepieken afgevlakt en blijft het, ook op erg warme dagen, binnen aangenaam koel. De airconditioning hoeft hierdoor minder aan of is in zijn geheel overbodig.

 

Energiezuinig

Beton heeft van zichzelf reeds een hoge isolatiewaarde maar door de naadloze constructie van de betonnen elementen kunnen betonnen woningen uiterst efficiënt en luchtdicht geïsoleerd worden zonder koudebruggen. Verder is een betonnen gevel wind- en waterdicht waardoor er bij een juiste ventilatie ook geen vochtproblemen zullen gaan ontstaan. Dit alles komt ten goede aan de energieprestatie van een betonnen woning. Doordat het beton warmte tijdelijk kan stockeren (hoge inertie) kan het aantal stookdagen per jaar significant worden verlaagd. Door de lage energiebehoefte is ook het gebruik van hernieuwbare energiebronnen interessant (warmtepomp, zonneboiler, enz.)

 

Betonbouw: sterk, veilig en duurzaam

Beton is erg sterk, heeft een hoge drukvastheid en is brandveilig. Betonbouw is daarmee zeer duurzaam en vraagt qua gevelwerken nagenoeg geen onderhoud (hoogstens een reinigingsbeurt). Aangezien de meeste binnenmuren geen dragende functie hebben kan een betonnen woning als het ware mee-evolueren met de bewoners en kunnen scheidingsmuren makkelijk verwijderd of juist aangebracht worden wanneer de gezinssamenstelling verandert.

Interesse in betonbouw en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw wensen en project? Vraag vrijblijvend offertes aan bij specialisten in betonwerken via de offertepagina

 

Betonbouw zwembad

 

Beton is waterdicht

Door gebruik te maken van speciale toeslagstoffen kan het beton waterdicht worden gemaakt. Hierdoor is betonbouw erg geschikt voor het maken van ondergrondse constructies, zoals kelders die bestand moeten zijn tegen de hoge druk van het grondwater. Betonkelders zijn erg sterk en waterdicht waardoor grondwater geen kans krijgt om in de kelder binnen te dringen. Betonkelders kunnen prefab gefabriceerd worden (geringe afmeting) of op locatie gestort worden.

 

Speciale constructies met betonbouw mogelijk

Door de sterkte van het beton zijn grote overspanningen mogelijk, bijvoorbeeld vloerplaten van acht meter lang en drie meter breed. Dit biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor de architect die hierdoor een strakke en moderne vormgeving kan realiseren. Door de hoge thermische inertie van beton kunnen grote raampartijen worden toegepast zonder dat de woning hierdoor in de zomer oververhit raakt. Door de grote sterkte van het beton kunnen de wanden bij betonbouw slank worden gehouden.

 

Snel bouwen met prefab betonbouw

Prefab woningen kunnen met behulp van kant en klare betonpanelen supersnel gebouwd worden. Zo kan de ruwbouw van een eengezinswoning wanneer alles meezit al in drie dagen geschieden. Hierdoor kunnen de bouwkosten laag blijven.

 

Offertes voor betonbouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen