Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betonbouw.be Online info over betonbouw en andere betonwerken.
Vergelijk 100+ erkende aannemers online!
header image
Betonbouw.be

Betonnen garage

Garages in beton zijn populair en gelden vandaag als een alternatief voor gemetste en houten garages. In dit artikel focussen we op de voordelen, de verschillende soorten en de prijs van een betonnen garage. Ook zoomen we in op de alternatieven voor beton.

Ga snel naar: voordelensoortenalternatievenprijs

 

Waarom een betonnen garage kiezen?

Een betonnen garage wordt niet ter plaatse gebouwd, maar in het atelier of de fabriek van de leverancier. We spreken daarom over een betonnen prefab garage of garagebox. Deze werkwijze biedt alvast heel wat voordelen tegenover metselwerk en houtskeletbouw.

 • Snelle bouwmethode: naadloos gegoten in 1 stuk en na plaatsing meteen bruikbaar.
 • Alle uitsparingen voor techniek, ramen en deuren zijn reeds voorzien.
 • Luchtdichte en waterdichte constructie.
 • Veilige en duurzame bouwmethode.
 • Grote draagkracht: grote overspanningen en dunne muren zijn mogelijk.

 

Soorten betonnen garage

De leverancier hoeft je kant-en-klare garage dus alleen nog maar te brengen en te plaatsen met een telescoopkraan. We onderscheiden twee soorten prefab garageboxen:

 

 • Prefab garage volgens standaardmaten

  Het meest gekozen type. Je hebt keuze uit een veelheid aan standaardafmetingen en bijhorende afwerkingen. Grofweg schommelen de afmetingen voor enkele en dubbele prefab garages qua breedte tussen 5 en 9 m en qua hoogte tussen 2,5 en 3,5 m.

  Afwerkingsmogelijkheden: gevelsteen, hout, composiet platen, crepi of een andere gevelbekleding.

  Prijs enkele garage: gemiddeld € 4.500 à 6.500 (excl. btw, incl. montage)
  Prijs dubbele garage: gemiddeld € 9.000 à 12.000 (excl. btw, incl. montage)
  Hou rekening met eventuele extra vracht- en loskosten of kosten voor opties (bvb. automatisering).

 

 • Prefab garage op maat

  Hier bepaal je volledig zelf de breedte, hoogte en wijze van afwerking. Aan de specifieke afmetingen en afwerkingen is uiteraard een meerprijs verbonden.

  Afwerkingsmogelijkheden: gevelsteen, hout, composiet platen, crepi of een andere gevelbekleding.

  Prijs enkele garage: gemiddeld € 6.500 à 14.500 (excl. btw, incl. montage).
  Prijs dubbele garage: gemiddeld € 14.000 à 30.000 (excl. btw, incl. montage).
  Hou rekening met eventuele extra vracht- en loskosten of kosten voor opties (bvb. automatisering).

 

Een betonnen prefab garage is een interessante optie wanneer je werf vlot bereikbaar is, je kiest voor een standaardmaat of je houdt van een snelle kant-en-klare oplossing. Daarom wordt een betonnen garage vooral gebruikt bij appartementsgebouwen, langs straatzijdes, enz. Interesse in een garage uit beton of een ander materiaal (bvb. in hout of gemetst)? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van jouw project via de offertepagina.

Bekijk zeker ook de alternatieve opties voor beton verder in dit artikel.

 

prefab beton garage

 

Alternatieven voor een betonnen garage

Is je werf minder vlot bereikbaar of wens je meer keuze qua afmetingen en afwerking? Voor een garage op maat bieden ook andere materialen dan beton absoluut een oplossing.

 

 • Gemetste garage

  Je hebt keuze tussen snelbouwstenen, cellenbetonblokken of betonblokken als bouwmateriaal. Snelbouwstenen zijn de goedkoopste optie. Terwijl cellenbetonblokken beter isoleren. Betonblokken zijn dan weer handig als je bijvoorbeeld zware objecten aan de muur wil bevestigen.

  Afwerking: gevelsteen, hout, composiet platen, crepi of een andere gevelbekleding.
  Prijs: voor 1 auto: tussen 3.000 en 7.500 euro (incl. btw). Totaalprijs als je ook de dakwerken en fundering meerekent: tussen 17.000 en 30.000 euro (incl. btw).

 

 • Houten garage

  Houtskeletbouw is een lichte constructie waarbij je tussen het hout kan isoleren. Daarnaast kan je het vernissen of verven in een kleur naar keuze. Verkrijgbaar op maat of in prefab en bouwpakket.

  Afwerking: hout of composiet platen.
  Prijs: zelfbouwpakket voor 1 auto: tussen 1.000 en 3.000 euro (incl. btw). Voor een houten garage op maat, geplaatst door een vakman: tussen 10.000 en 15.000 euro (incl. btw).

 

Het liefste wil je natuurlijk een garage die volledig beantwoordt aan jouw stijl en andere wensen. Bij beton gebeurt dat allemaal tijdens de opbouwfase. Daarbij bepaal je de isolatiewaarde, de buitenafwerking, de binnenafwerking, het type garagepoort enzovoort. Een gemetste of houten garage leent zich daarom veel beter voor maatwerk. Informeer je alvast uitgebreid bij een professionele plaatser voor alle opties: zowel voor een betonnen garage als voor een gemetste of houten garage. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van jouw project via de offertepagina.

 

garage-hout

 

Prijs betonnen garage

De prijs van een betonnen garage varieert sterk en is afhankelijk van verschillende factoren. Denk dan aan: de fundering, de vloerplaat, het type garagepoort en dak, de afwerking enzovoort. In het geval van een prefab garage moet je bovendien zelf heel wat zaken voorzien en apart in rekening nemen, waaronder de fundering, vloerplaat en elektriciteit. Voor de transportkosten mag je bijvoorbeeld gemiddeld rekenen op zo’n 500 à 1.000 euro (incl. btw). Werk je met een aannemer? Dan neemt die het ganse project van A tot Z op zich. Hij kan je daarbij een totaalprijs aanbieden.

Een professionele vakman of aannemer houdt optimaal rekening met jouw situatie en wensen. Zo bezorgt hij je advies en een offerte op maat.

 

Vergunning nodig?

Voor een nieuwbouw garage kleiner dan 40 m² heb je sinds 2010 geen vergunning meer nodig. Wel is er een meldingsplicht. Zo moet je twintig dagen voor aanvang van de werken je gemeente op de hoogte brengen. Dit geldt zowel voor een losstaande garage als voor een garage die je tegen de gevel bouwt. Informeer je zeker voldoende bij je gemeente voor alle details.

 

Offertes voor een bijgebouw (garage, carport, ...) ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van correcte plaatsing. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen