Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betonbouw.be Online info over betonbouw en andere betonwerken.
Vergelijk 100+ erkende aannemers online!
header image
Betonbouw.be

Prefab kelder

Een prefab kelder is een betonkelder die in één geheel wordt gefabriceerd en verplaatst. Ze zijn ideaal om snel nieuwe ruimtes te creëren bij nieuwbouwwoningen. De plaatsing gebeurt bijzonder snel.

 

Waarom een prefab kelder kiezen?

Prefabkelders zijn ideaal om bij de opbouw van een nieuwbouw woning snel extra ruimte te creëren. Een dergelijke kelder kan makkelijk geplaatst worden in 1 dag. Hij hoeft niet noodzakelijk als kelder te dienen. Deze snelle constructie kan ook dienen als koelkamer of opslagruimte.

Omdat de temperatuur constant is, hij ideaal om voedingswaren te stockeren. Daar de wanden van prefab beton gemaakt zijn, is een extra binnenafwerking niet strikt noodzakelijk. Een prefab ruimte is bovendien 100 % waterdicht. In principe heb je hiervoor geen extra fundering meer nodig. De vloerplaat dient als fundering.

 

Mogelijke nadelen

De hoge kostprijs is een nadeel. In vergelijking met een gemetselde betonkelder is het duur. Daarnaast kan je dit type kelder ook niet zelf bouwen, maar moet je altijd een professioneel bouwbedrijf inschakelen. Dit geeft je natuurlijk wel de garantie op een professioneel resultaat. Daarnaast kan je de prefab betonkelder niet meer vervangen eens je woning gebouwd is.

 

Interesse in een betonkelder en benieuwd naar advies en prijzen op maat van jouw wensen en project? Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmannen in betonwerken via de offertepagina

 

prefab betonkelder plaatsen

 

Kostprijs

Een prefab betonkelder van 10 vierkante meter kost gemiddeld 5000 euro. Hierbij moet je nog extra kosten rekenen voor het uitgraven. Vraag vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina.

 

Plaatsing

De prefabkelder wordt per camion vervoert naar de opgegeven bouwplaats. Van daaruit wordt hij met behulp van een kraan geplaatst. Voor de plaatsing zijn er graafwerken nodig. Het zijn onder andere deze werken die de prijs voor een groot deel beïnvloeden.

 

Alternatief: gemetselde betonkelder

Heb je graag een extra grote kelder? Dan is een gemetselde betonkelder een goed alternatief voor de  prefab kelder. Hij wordt manueel gemetseld met behulp van betonblokken. Qua kostprijs is hij veel interessanter dan een prefab kelder. Het nadeel is dat hij uit zichzelf niet waterdicht is. Een gemetselde kelder heeft om die reden nood aan een extra afwerking aan de buitenkant.

 

Offertes voor betonwerken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen